Historie

 

Oprettelse

DEKS blev oprettet i 1996 under ledelse af Adam Uldall, efter at have været en del af ”Analysekvalitetsudvalget (AKU)” under Dansk Selskab for Klinisk Kemi.  AKU blev overdraget til Københavns Amt, Amtssygehuset i Herlev under navnet ”Dansk Institut for Ekstern Kvalitetssikring i Sygehuslaboratorier” i daglig tale kaldet DEKS.
DEKS havde fysisk til huse på Herlev Hospital frem til 2013, hvor DEKS blev flyttet til Glostrup Hospital for i 2016 at overgå til Rigshospitalet ved fusionen mellem Glostrup Hospital og Rigshospitalet. DEKS blev dog på Glostrup matriklen, hvor vi stadig har til huse i dag.

DEKS Brugermøder

Igennem årene har der været holdt mange brugermøder. Første gang var i 1996 på Skejby Universitetshospital. Årene efter blev Brugermødet holdt på Herlev Amtssygehus og i 1998 igen på Skejby. DEKS Brugermøde var populært, og der kom mange deltagere. I 1999 blev det derfor besluttet at holde brugermøder på kongrescentre. De første år midt i landet i Odense, men senere har vi også besøgt Kolding, Århus, Esbjerg og København. DEKS har også holdt brugermøde i fællesskab med andre; Brugermødet år 2011 var et nordisk møde med navnet ”NML-kongres og DEKS Brugermøde”, der blev til i samarbejde med Laboratoriemedicinsk Selskab for Bioanalytikere (LSB) og Danske Bioanalytikere (dbio). DEKS Brugermøde 2014 blev holdt sammen med LSB’s 9. kongres og parallelt med udstillingen Copenhagen LabMed i Lokomotivværkstedet i København.