SKUP* er et skandinavisk samarbejde, der blev grundlagt i 1997 af repræsentanter fra Noklus i Norge, Equalis i Sverige og DEKS i Danmark.

Formålet er at gennemføre leverandøruafhængige afprøvninger af forskellige typer POCT-udstyr med fokus på analysekvalitet og brugervenlighed.
Den praktiske del udføres ude hos brugerne, i samarbejde med hospitalslaboratorier og primærsektoren, og betales af leverandørerne.
Det pågældende POCT-udstyr evalueres ud fra fastlagte kriterier, der gælder for samme type udstyr, hvilket gør at afprøvninger af forskellige POCT-udstyr er sammenlignelige.
Resultaterne af SKUP-afprøvningerne offentliggøres i rapporter, hvis POCT-udstyret er kommet ind på det skandinaviske marked.

Er POCT-udstyret, I ønsker at købe ikke blevet SKUP-afprøvet, kan du efterspørge en SKUP-afprøvning direkte hos leverandøren eller du kan i forbindelse med et offentlig udbud af POCT-udstyret, få det specificeret i udbuddet, at der inden for en given tidsramme bør udføres en SKUP-afprøvning.

Læs mere om SKUP og se de seneste SKUP afprøvninger på SKUPs hjemmeside.

Al henvendelse om SKUP i Danmark, foregår via DEKS:

*SKUP; Skandinavisk afprøvning af laboratorieudstyr til patientnære analyser. SKUP er et samarbejde mellem Noklus i Norge, Equalis i Sverige og DEKS i Danmark.